Hao worden?

Een nieuwe stap in uw loopbaan?

“Door opleider te zijn houd ik plezier in mijn werk en zorg ik dat mijn kennis up to date blijft”

Geen huisartsopleiding zonder huisartsopleiders (hao’s). Vooral in zijn of haar praktijk leert de huisarts in opleiding gedurende een jaar de uitvoering van het vak.

Als opleider leer je er een vak bij.

Opleider worden

Bent u vijf jaar huisarts (uitzonderingen tot min. drie jaar zijn mogelijk) enthousiast, communicatief vaardig en bereid op didactisch gebied te leren? Werkt u minimaal 50% voor minimaal 1800 patiënten (duo-opleiderschap is mogelijk). Werkt u samen met gediplomeerde assistentes? Wilt u een deel van de patiëntenzorg ruilen tegen opleidingstaken? Dan is de functie van huisartsopleider misschien een aantrekkelijke nieuwe stap in uw loopbaan.

Persoonlijke ondersteuning

Wij bieden u persoonlijke ondersteuning bij het leren van deze taak met een doortimmerd, gevarieerd en geaccrediteerd scholingsprogramma.

Opleider worden

De huisartsopleiding kijkt terug op 30 jaar ervaring met een systematische didactische opleiding van opleiders. Wij werken voortdurend aan ons interactief en praktisch gericht hao-curriculum, dat zowel door onze opleiders als door de RGS positief wordt geëvalueerd.

“De scholing van (huisarts)opleiders is een speerpunt van de Huisartsopleiding VUmc. Er is een duidelijk en kwalitatief doorwrocht en creatief curriculum, een grote inzet van stafldeden en uitstekende participatie van de opleiders. Deze nadrukkelijke aandacht voor de opleiders sluit naadloos aan bij het nieuwe curriculum voor de huisartsopleiding.” (uit het HVRC-visitatierapport 2006)

Voorwaarden om huisartsopleider te kunnen worden

  • minimaal 5 jaar ervaring als huisarts, waarvan minimaal 1 jaar in de huidige praktijk
  • 50% werkzaam in de praktijk
  • gediplomeerde praktijkassistente
  • adequate werkplek voor de aios
  • goede contactuele eigenschappen

Meer informatie kunt u verkrijgen bij

Sylvia Vlak, Assistent Teamleider, 020 444 9341

Mark Deves, Teamleider hao