Praktijkgegevens Groepspraktijk met 2 collega’s, 3 Hidha’s en 2 huisartsen-in-opleiding. De praktijk zit met apotheek, tandarts en Mensendiecktherapie in een gebouw in het deel van Amsterdam-Noord dat tegen Oostzaan en Landsmeer aanligt.
Visie op huisartsgeneeskunde Bijzonder vak waarbij je midden in het dagelijks leven staat en als eerste professional voor medische en psychosociale vragen voor je patiënt beschikbaar bent. Een uniek systeem dat we moeten koesteren en bewaken.
Ervaring als opleider 13 jaar geleden ben ik als duo-opleider gestart met een ervaren huisarts-opleider. Intussen leiden we in 3 praktijken 2 aios op; dat betekent voor mij soms een periode zonder “eigen” aios
Professionele eigenschappen Ik ben een betrokken huisarts waar mee te praten valt. Hoewel ik graag de handen uit de mouwen steek ligt mijn interesse toch vooral bij de psychosomatiek en GGZ-problematiek.
Persoonlijke accenten Huisarten in opleiding begeleid ik het liefst in hun 3e jaar omdat er dan meer tijd is voor reflectie op attitude en stijl in het huisarts-zijn. Het opleiderschap vraagt om weer andere vaardigheden dan die van de dagelijkse praktijk. Soms blijven er na alle overleg in de opleidingssituatie zaken onduidelijk en wil je die bespreken of toetsen.Met name met vragen over communicatie en over hoe moeilijk het is om als opleider wat op de achtergrond te coachen, kun je bij mij terecht.

Renee Oelderik

Huisarts te Amsterdam, huisartsopleider en hao-mentor