Praktijkgegevens Ik ben gevestigd in Hengelo als huisarts in een duo praktijk met mijn echtgenoot. De praktijk is onderdeel van een hoed, waarin 2 andere praktijken gevestigd zijn. In de hoed werken 6 huisartsen en er zijn 2 aios-sen. De praktijken werken verregaand samen en we zijn altijd op zoek naar verbeteringen en borging van bestaande kwaliteiten.
Visie op huisartsgeneeskunde Het bijzondere van het vak vind ik de plek die je als huisarts hebt in de levensloop van de patiënt en dat je de patiënt meemaakt in zijn eigen leefomgeving.
Ik vind dat de huisartsgeneeskunde een kwalitatief goede ontwikkeling heeft doorgemaakt en ik wil die kwaliteit in de eigen praktijk graag hoog houden.
Het stimuleert mij enorm als het contact met patiënt en personeel goed is en er ook veel ruimte is voor plezier.
Ervaring als opleider Sinds 2003 hebben we huisartsen opgeleid. Het blijft bijzonder om te zien hoe de arts in de huisartsopleiding zich ontwikkelt. Mijn doel is om daar een geschikte omgeving voor te creëren en de geschikte momenten te vinden om dit bij te sturen.
Professionele eigenschappen Ik ben nuchter en doelgericht. Ik hou van duidelijkheid. Een dosis relativeringsvermogen en humor geeft daarin wat ondersteuning.
Persoonlijke accenten Graag denk ik met een collega opleider mee over de ervaringen als opleider of een situatie waarin behoefte is aan meedenken.
Buiten de patiëntencontacten heeft praktijkorganisatie mijn aandacht.

Suzan van Vliet

Huisarts te Hengelo, huisartsopleider en hao-mentor