LHK voor opleiders?

Zoals jullie weten maken de aios twee keer per jaar de Landelijke Huisartsgeneeskunde Kennistoets (LHK) onder examenomstandigheden. Wellicht is enige examenstress bij je aios je niet ontgaan rondom de LHK.
Het is een voortgangstoets om de kennis van aios te meten. De LHK is echter niet alleen een toetsmiddel voor aios, het kan ook voor huisartsopleiders interessant zijn om de LHK te maken.

Als het goed is krijgen jullie van Huisartsopleiding Nederland de uitnodiging om de LHK online te maken. Van opleiders die de LHK regelmatig maken horen we verschillende redenen waarom het hen als opleider iets oplevert. Er ontstaan leuke en vooral interessante gesprekken met de aios over de gemakkelijke en moeilijke vragen; wat al snel een verkapt leergesprek wordt. Anderen gaven aan dat ze de LHK gebruiken om te weten hoe het staat met hun eigen kennis.

Wat wij als huisartsopleiding een belangrijk effect vinden, is dat je door deelname aan de LHK goed opleiderschap toont in de zin van een voorbeeldfunctie. Je laat als opleider zien dat je nieuwsgierig bent naar je eigen kennis, je laat zien dat je met de billen bloot durft en dat leren nooit ophoudt. wij hopen jullie hiermee te motiveren voor de komende LHK(‘s).

Als opleidingsinstituut worden wij op de hoogte gebracht van welke opleiders de LHK hebben gemaakt. Belangrijk om te weten is dat wij geen informatie krijgen over de uitslag!