HOVUmc voorronde Jan van Esprijs 2016

Van links naar rechts: Mariska Vos, winnaar van de CAT-middag 2016, Simon Meester, winnaar tweede plaats, Dayenne Ubachs, winnaar publieksprijs 2016. (Foto: Hedwich Breuker)

Van links naar rechts: Mariska Vos, winnaar van de CAT-middag 2016, Simon Meester, winnaar tweede plaats, Dayenne Ubachs, winnaar publieksprijs 2016. (Foto: Hedwich Breuker)

Vrijdag 5 februari 2016 vond op de afdeling huisartsgeneeskunde VUmc de jaarlijkse CAT-middag plaats. Vooraf werden uit een groep van zo’n zeventig aios vijf aios gekozen om op deze middag een CAT-presentatie te houden. Een CAT (Critically Appraised Topic), is een systematische samenvatting van de resultaten van een beperkt aantal studies over een relevant onderwerp voor de dagelijks praktijk. Het doel van een CAT is het integreren van evidentie uit de wetenschappelijke literatuur in de dagelijkse huisartsenpraktijk.

De aios kregen 12 minuten om hun CAT te presenteren, gevolgd door 6 minuten voor vragen van de jury en het publiek. De gehouden presentaties waren:

  1. Mariska Vos – Schokgolftherapie bij hielspoor
  2. Simon Meester – Hondenbeet, sluiten of open laten
  3. Suzanne van Straaten – Phenol bij eerste ingegroeide teennagel
  4. Remi Kool – Siliconen ter preventie van hypertrofische littekens
  5. Dayenne Ubachs – Manuele therapie versus medicatie bij spanningshoofdpijn

De eerste plaats ging naar Mariska Vos en de tweede naar Simon Meester. Zij zullen de Huisartsopleiding VUmc vertegenwoordigen bij de landelijke finale om de Jan van Esprijs die wordt gekozen tijdens de NHG-Wetenschapsdag, op vrijdag 27 mei 2016  in het AMC.

De publieksprijs ging dit jaar naar Dayenne Ubachs.

De jury heeft Mariska Vos unaniem gekozen als winaar van de CAT-middag 2016. Simon Meester zal als tweede genomineerde HOVUmc vertegenwoordigen tijdens de NHG-Wetenschapsdag, die op vrijdag 27 mei 2016 wordt gehouden in het AMC in Amsterdam. (Foto: Hedwich Breuker)

De jury heeft Mariska Vos unaniem gekozen als winnaar van de CAT-middag 2016. Simon Meester zal als tweede genomineerde HOVUmc vertegenwoordigen tijdens de NHG-Wetenschapsdag. (Foto: Hedwich Breuker)


Groepsfoto van de vijf aios die een presentatie hielden, de vier juryleden en de voorzitter van de CAT-middag 2016. Van links naar rechts:  Nettie Blankenstein, Erik Fokke, Chris Rietmeijer, Suzanne van Straaten, Remi Kool, Mariska Vos, Dayenne Ubachs, Simon Meester en Hans van der Wouden. (Foto: Hedwich Breuker)

Groepsfoto van de vijf aios die een presentatie hielden, de vier juryleden en de voorzitter van de CAT-middag 2016. Van links naar rechts: Nettie Blankenstein, Erik Fokke, Chris Rietmeijer, Suzanne van Straaten, Remi Kool, Mariska Vos, Dayenne Ubachs, Simon Meester en Hans van der Wouden. (Foto: Hedwich Breuker)