Editie december 2019

Beste opleiders,

In deze laatste proVU van 2019 nieuwsbrief kan je lezen over: Om-en-om spreekuur, zieke aios, nieuws over de wiki, Curriculumconferentie en het IOP. Naast deze onderwerpen breng ik jullie op de hoogte brengen van de veranderde samenstelling van het opleidersteam en wil ik graag jullie input voor onderwerpen voor leergang vijf.

Onlangs hebben er enkele wisselingen plaatsgevonden in het opleidersteam. Karin Verschoor stopt met de werkzaamheden voor het opleidersteam.  Simone van den Hil gaat iets minder werk voor ons doen. Gelukkig hebben we goeie aanvullingen gevonden in Marianne Hanneman en Rinel van Beest! Welkom!

lees verder

Om de verbinding met jullie als opleiders te behouden, zoeken we nog een opleider voor het opleidersteam. Voel je je als opleider verbonden aan het instituut en zou je graag iets meer willen doen? Laat het me dan weten!

Gerda Visser is gestopt met haar werkzaamheden als coördinator externe stages, gelukkig blijft ze nog wel voorzitter van de COMO. Gavin ten Tusscher neemt de rol van coördinator externe stages op zich. Gavin is kinderarts en leidt ook onze aios op in de klinische stage.  Vanuit deze rol zal Gavin ook contactpersoon voor de klinische stages worden. Anouk blijft dit voor de stages in de CZ en GGZ doen. We zijn hartstikke blij met Gavin en zien ernaar uit met hem samen te werken.

De meerdaagse is eigenlijk nog maar net achter de rug en de komende is al weer vol in de planning. Voor leergang 5 zouden we graag van jullie willen weten wat interessante onderwerpen kunnen zijn. Dan kunnen we deze meenemen. Mail me jouw idee(ën).

Als het goed is hebben jullie afgelopen dinsdag een mail gehad over de WONCA 2020. Lijkt het je interessant, vergeet dan niet voor 27 december te reageren!

Wisten jullie dat twee van onze opleiders fervent roeier zijn (in het verleden ook internationaal op hoog niveau!) en die ervaring meenemen in hun werk als huisarts(opleider)? Bekijk hier hun filmpje.
Heb je zelf ook iets bijzonders te vertellen? Schroom niet en laat het ons weten.

Docent Gert Roos heeft een goede tip voor opleiders en docenten: de medisch onderwijs podcast. Alle afleveringen zijn te luisteren via Apple Podcasts, SoundCloud en Spotify. Inspirerende korte interviews met spraakmakende docenten en opleiders binnen het medische veld. Echt een aanrader om te luisteren, bijvoorbeeld onderweg in de auto of lopend buiten.

Alvast hele fijne kerst en een mooi 2020!

Mark Deves
Teamleider opleidersteam

Mark Deves
Teamleider Opleidersteam