Nieuwe teamleider fase 1: Jeroen Woertman

Sinds 1 mei werk ik bij de huisartsopleiding van VUmc als teamleider van de eerste fase. De afgelopen weken heb ik me gestort op de wiki (fantastisch wat er allemaal op te vinden is; heel nuttig en overzichtelijk voor mij als nieuwe collega), vele nieuwe termen en afkortingen geleerd en een eerste kennismaking gehad met diverse stafleden.

Ik ben van huis uit organisatiekundige, heb een brede P&O/HRM achtergrond en heb me in mijn werk altijd gericht op mens- en organisatie vraagstukken. Voor mijn start bij VUmc was ik werkzaam bij VvAA. Indertijd gestart als HR-manager binnen VvAA ben ik me na enkele jaren gaan richten op HR-vraagstukken buiten VvAA: bij zorgprofessionals en hun praktijken. Een overstap die me enorm veel heeft gebracht: werken voor en met zorgprofessionals combineren met mijn vakgebied gaf me nog veel meer voldoening.

De afgelopen 7 jaar heb ik bij VvAA gebouwd aan versterking van de dienstverlening op de meer ‘zachte’ kant van werken als zorgprofessional: het gebied van persoonlijke ontwikkeling, teamvorming en teamontwikkeling, loopbaanadvies en -begeleiding. Ik kijk met veel plezier terug op de trainingen en workshops die ik, onder andere op deze onderwerpen, heb gegeven aan basisartsen en aios. En op adviestrajecten gericht op teamsamenstelling, teamontwikkeling en praktijkorganisatie bij huisartsen.

De laatste jaren was ik bij VvAA onder andere verantwoordelijk voor het centrum voor opleidingen en (team)coaching. Ik heb me bezig gehouden met het ontwikkelen van nieuwe leergangen en trainingen en met het coördineren van onze coaches- en trainersgroep. Daarnaast onderhield ik de contacten met beroepsorganisaties op het gebied van opleidingen, onder andere met de LHV en de SBOH.

Eind vorig jaar heb ik voor mezelf besloten een volgende stap te zetten en wel ‘dieper’ de zorg in; bij voorkeur in de eerste lijn op het gebied van opleiding en ontwikkeling. Ik ben erg blij dat die stap 2 hele mooie banen heeft opgeleverd. Sinds 1 april ben ik voor 2 dagen per week gestart als bestuurder bij Gezondheidscentrum Lombok in Utrecht (enkele van onze huisartsen zijn ook opleider en er werken 2 aios). Het centrum richt zich op geïntegreerde eerstelijns zorg in de wijk en zit middenin de transitie van GEZ naar (meer regionale) O&I-organisatie en O&I-financiering; een uitdagende periode. Ik heb er enorm veel zin in om deze baan te combineren met mijn werk bij jullie. Ik verwacht dat mijn ervaringen vanuit het gezondheidscentrum en onze Hagro gaan helpen bij mijn rol als teamleider. En onderwerpen die ik binnen de Huisartsopleiding oppik kan ik weer een plek helpen geven in de praktijk van alledag binnen Lombok.