Zoeken en vinden op de Wiki

Uit Wiki HOVUmc
Ga naar: navigatie, zoeken


Praktisch

Hoofd
Rob Dijkstra

Adjunct hoofd
Jeroen Woertman


Inleiding

Op de Wiki staat veel informatie. Alle informatie is relevant, maar niet altijd voor jou of op het moment waarop je iets zoekt. Voor de meest gezochte informatie staan op de homepage directe links. Ook alle blokken op de homepage, zoals de handleidingen, leerlijnen en ICT-systemen, zijn links. Klik erop en je bent direct op de juiste pagina. Vind je het daar niet? Gebruik dan de zoekfunctie rechts bovenaan.

Om alle gebruikers wegwijs te maken op de Wiki en het makkelijker te maken te vinden wat je zoekt, is een aantal casus gemaakt. Zo vind je op een leuke manier jouw weg op de Wiki.

Heb je (bijna) de juiste pagina gevonden? Dan kun je daar, in de tekst of in de infobox rechts bovenaan, altijd weer doorklikken naar andere pagina’s die met dit onderwerp te maken hebben. Kijk bijvoorbeeld eens op de pagina Regelgeving en klik door naar de andere pagina’s die daar genoemd worden.

Probeer eerst zelf de antwoorden te vinden, dan leer je hoe de Wiki in elkaar steekt en kom je ook bij andere informatie terecht die voor jou relevant is. Dat maakt het later makkelijker als je even snel iets zoekt. Lukt het echt niet? Kijk dan bij de antwoorden helemaal onderaan.

Mis je nog informatie? Of werkt een van onze links niet (meer)? Mail naar Wiki-beheer

Koppeling aios en opleider
1. Voor elke stage word je gekoppeld aan een opleider/opleidingsplek. Hoe gaat dat in zijn werk?
2. Onverhoopt blijkt de klik tussen aios en opleider toch niet goed (meer) te zijn, of de manier van leren sluit slecht aan. Een gesprek hierover is op zijn plek. En misschien moet de koppeling zelfs ontbonden worden. Wat zijn de stappen en mogelijkheden?
Toetsing en beoordeling
3. Hoe ziet het toetsprogramma eruit en waarop is dit gebaseerd?
4. Waar vind je de voorwaarden en richtlijnen bij de BasisConsultvoeringsToets in de 1e huisartsstage?
5. Wat houdt de LHK-toets in? En de KOV-toets?
Leerlijnen/bouwstenen
6. Je hebt een oudere patiënt die echt niet meer thuis kan blijven en snel opgenomen moet worden. Maar hoe werkt zo’n crisisopname nou eigenlijk?
7. Hoe help je een patiënt die paniekaanvallen, angststoornissen heeft?
8. Reflecteren, hoe doe je dat nou eigenlijk? En welke perspectieven zijn er?
9. Hoe ga je om met conflicten?
10. Hoe zorg je dat je goed communiceert met een patiënt met een andere culturele achtergrond dan jij, of met laaggeletterdheid of een beperkte begaafdheid?
Handleidingen - aios
11. Je bent aios en wilt weten hoe de 1e huisartsstage in elkaar zit. Waar vind je deze informatie?
12. Hoe is de CZ-stage opgebouwd en wat wordt er van jou verwacht?
13. Aan welke verplichtingen moet je voldoen tijdens de 2e huisartsstage?
14. In de 2e helft van de 1e huisartsstage krijg je supervisie. Wat kun je daarvan verwachten?
Handleidingen - opleiders
15. Je bent een (nieuwe) opleider en bent benieuwd naar hoe je een aios in de 1e huisartsstage begeleidt. Waar vind je de opleidershandleiding hiervoor?
16. Wat bespreek je tijdens een leergesprek met jouw aios?
17. Wat is het doel van de voortgangsgesprekken en hoe pak je het aan?

Afkortingen en terminologie
18. Wat betekenen toch al die afkortingen en termen die je gedurende de opleiding en op de Wiki tegenkomt?
Opleidingsduur
19. Een fulltime arbeidsovereenkomst voor aios is 38 uur. Maar hoe worden die uren verdeeld over praktijk, opleidingsinstituut en zelfstudie?
20. Je wilt, direct bij de start of later in de opleiding, deeltijd werken en je bent benieuwd naar de mogelijkheden en gevolgen.
21. Je hebt, door bijv. een zelfstandige periode of dienstdoen, extra uren gewerkt. Wat is de regelgeving met betrekking tot compenseren van extra uren?
22. Je bent zwanger en wilt weten wat de regels zijn bij zwangerschaps- en/of ouderschapsverlof. Jouw partner krijgt een kindje en je wilt weten of en hoe je aanvullend geboorteverlof kunt aanvragen. Of je wilt een periode onbetaald verlof opnemen; wat zijn de mogelijkheden?
Ziekte en re-integratie
23. Je bent ziek en kunt vandaag niet werken of naar de terugkomdag komen. Wat moet je doen?
24. Je bent wat langer ziek en moet misschien wel gaan re-integreren. Bij wie kun je terecht? En wat is de invloed op jouw opleiding? ICT-systemen
25. Je wilt snel naar Webmail, het koppelplatform Matchmaker of naar Canvas, maar je bent de url kwijt. Hoe kan je via de Wiki jou snel bij het gezochte systeem brengen?
26. Je hebt (inlog)problemen met een van de ICT-systemen. Wat kun je doen/waar kun je je vragen stellen?
Contact opnemen
27. Je moet een formulier inleveren bij de assistent teamleider van jouw stage. Maar wie is dat ook alweer?
28. Je bent huisartsopleider en hebt een vraag over de scholing die wij aanbieden. Bij wie kun je terecht? En bij wie over jouw beschikbaarheid voor een (nieuwe) aios?
29. Je loopt als aios tegen een probleem aan met jouw docent, opleider of de opleiding aan waarvoor je graag buiten hen advies wilt. Hoe kun je contact opnemen met een vertrouwenspersoon?