Aios – update van teamleiders (9 juli)

Beste aios,

Bij deze ontvangen jullie onze laatste update voor de zomerperiode.

Rooster onderwijs vanaf 1 september
Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de roosters voor de periode van september t/m december. Bij deze roosters is het uitgangspunt dat 50% van het onderwijs op het instituut plaatsvindt, en 50% via Zoom. Dit is de uitkomst van de versoepelde landelijke richtlijnen en 2 interne constateringen: 1) in de afgelopen periode hebben we uitgevonden dat sommige onderdelen van het onderwijs prima via Zoom kunnen, maar ook dat andere onderdelen juist fysieke aanwezigheid vragen, en 2) de beschikbare onderwijsruimte in het OZW-gebouw is beperkt.

Om 50% fysiek onderwijs mogelijk te maken betekent dit voor Amsterdam dat een deel van het onderwijs op een andere locatie dan het OZW-gebouw plaatsvindt. We hebben gelukkig geschikte ruimtes kunnen vinden in, of in de buurt van, Amsterdam. In Hengelo speelt het ruimteprobleem niet; daar zal méér (mogelijk volledig) onderwijs op locatie mogelijk zijn.

Parallel-/koppeldagen kunnen door ruimtegebrek helaas niet op het instituut plaatsvinden (Amsterdam noch Hengelo).

I.v.m. de verplaatsingen in het gebouw (gangen, trappenhuis, lift) en de anderhalvemeterrichtlijn hanteren we 4 verschillende starttijden (9.00 | 9.15| 9.30 | 9.45). Hetzelfde geldt voor pauzes en eindtijden. De tijden vind je terug in het rooster. De roosters worden zodra ze klaar zijn in Canvas geplaatst.

We zijn blij dat we weer meer fysieke onderwijsbijeenkomsten kunnen organiseren. Uiteraard zijn de roosters wel onder voorbehoud van wijzigingen van landelijke richtlijnen of richtlijnen van het Amsterdam UMC.

 Expertonderwijs
Tot september zal al het expertonderwijs nog via Zoom gegeven worden. Daarna zal er geleidelijk aan ook meer expertonderwijs ook live gegeven gaan worden, afhankelijk van het onderwerp. We willen jullie vragen zelf bij te houden welk expertonderwijs je al gevolgd hebt, zodat je dit ook kan bespreken tijdens voortgangsgesprekken. In deze gesprekken kan je ook aangeven aan welk expertonderwijs jij nog behoefte hebt in je ontwikkeling tot huisarts.

Nog even ter herinnering: voor deelname aan expertonderwijs is het noodzakelijk dat je je daarvoor hebt aangemeld. Docenten willen graag weten op wie ze kunnen rekenen. Je krijgt na aanmelding een persoonlijke link toegestuurd. Als je onverwacht niet kan door bijvoorbeeld ziekte, meld je dan ook tevoren af.

Tot zover voor nu. Na een enerverende tijd voor iedereen gaan we nu de zomerperiode in. We wensen jullie een fijne zomer(vakantie) toe! Zodra er weer nieuws is melden wij ons weer.


Hartelijke groet,
Jeroen Woertman en Hendrien Duijnhouwer