Aioto's in opleiding

Uit Wiki HOVUmc
Ga naar: navigatie, zoeken


Praktisch

Hoofd
Rob Dijkstra


Inleiding

Aioto's combineren hun opleiding tot huisarts met promotieonderzoek. Onderzoek en opleiding worden afgewisseld. Je solliciteert hiervoor zowel voor de opleiding als voor een baan als promovendus. Hoe dat gaat, wat daarvoor nodig is en geregeld moet worden en hoe e.e.a. financieel geregeld is lees je hier.

Blokkenschema

Voordat het traject start maakt de aioto een blokkenschema. Bekijk hier een voorbeeld van een voltijds schema. Het merendeel van de aioto's start met een periode onderzoek. Het blokkenschema wordt samen met de promotiebegeleider en in overleg met {mailto:p.scheerman@amsterdamumc.nl Pascale Scheerman], assistent teamleider onderwijs, gemaakt en vervolgens door het hoofd van de opleiding goedgekeurd.

Richtlijnen

  • Een voltijds aiototraject - zoals in het voorbeeld hierboven - duurt 6 jaar; 3 jaar onderzoek en 3 jaar opleiding.
  • Bij een deeltijd traject en/of tussentijdse wijzigingen moeten de verhouding opleiding/onderzoek én de einddatum kloppend blijven. In geval van tussentijdse wijzigingen wordt een nieuw blokkenschema gemaakt dat opnieuw goedgekeurd wordt door het hoofd.
  • Het is gebruikelijk dat het traject eindigt met de 2e huisartsstage. In dat geval kan de aioto tot het einde van het traject in dienst van de SBOH blijven. De onderzoeker komt in dienst van de sectie Onderzoek indien geëindigd wordt met onderzoek.

Achtergrondinformatie

Betrokkenen

Senior onderzoeker sectie Research, afdeling Huisartsgeneeskunde: Otto Maarsingh
Hoofd huisartsopleiding: Rob Dijkstra
Assistent teamleider onderwijs: Pascale Scheerman