Editie maart 2019

Voorwoord hao-proVUssioneel maart 2019

Een dezer dagen valt de papieren proVU bij de hao’s op de mat. Wellicht valt het je dan op dat deze er iets anders uitziet. Meer als een glossy met een “gouden randje”. Dat is omdat het de laatste papieren versie is. Daarom is de laatste papieren versie anders, feestelijk! Verder is in deze proVU te lezen over: de laatste Cubareis, mantelzorg en een uitnodiging voor de LHK-toets. En vind je in de digitale versie de link naar de beschrijvingen van de leergangen en de mogelijkheid om je in te schrijven.

Waarom ook al weer een digitale versie?

lees verder

Eigenlijk is het antwoord heel simpel: we gaan mee met de tijd. Als je kijkt naar de proVU door de jaren heen, van 2001 tot nu (dat hebben Sylvia Vlak en ik met veel plezier gedaan), dan valt op merendeel van de inhoud is gevuld met informatie over de meerdaagse. De overige pagina’s zijn gevuld met relevante informatie over het opleiderschap. Voor beide punten is het logisch om dit digitaal te verspreiden.
Als eerste de meerdaagse: we zijn al jaren over naar een digitale inschrijving, waarbij het deze keer volledig digitaal zal zijn. De omschrijvingen van de verschillende leergangen zijn te vinden op de website met daarbij een aanmeldknop. Kijk snel HIER hoe dat er nu uitziet!
Na inschrijving krijg je een uitnodiging voor Canvas en zal de communicatie over je leergang verlopen via Canvas. Dit maakt de communicatie tussen docenten en opleiders een stuk effectiever. Het zal ook even wennen worden.

Een leuk en populair onderdeel van de proVU zijn de foto’s van Sylvia. Door de AVG is het, zonder elke keer jullie toestemming te vragen, eigenlijk niet meer mogelijk om deze foto’s te laten afdrukken. We zijn op zoek naar mogelijkheden waarmee dit AVG-proof kan en dit onderdeel blijft behouden.

Op de website kan je niet alleen inschrijven maar zijn ook alle relevante artikelen terug te vinden. Ook geeft een digitale nieuwsbrief de mogelijkheid om op het laatste moment nog wijzigingen door te voeren. Voor het laatste nieuws is dit erg handig. We hebben de afgelopen jaren een paar keer gehad dat de proefversie net bij de drukker lag en er een verzoek kwam om nog iets toe te voegen of te wijzigen. We hopen het dus sneller en overzichtelijk voor jullie te maken.

Lees straks op papier en nu digitaal over: de laatste Cubareis, mantelzorg en een uitnodiging voor de LHK-toets.